Aromaterápiás babamasszázs oktatás édesanyáknak

Sokak által ismert tény, hogy az érintés hatására mind az érintő, mind az érintett szervezetében boldogsághormonok szabadulnak fel.

A csecsemő hordozása, ölben tartása, dédelgetése, számára burkot, biztonságot, békét ad. Az illóolajos babamasszázs ezt az élmény erősíti tovább illetve erősíti a baba ellenállóképességét. Meggyőződésem, hogy minden Édesanya tud masszírozni. A masszírozás lényege NEM a technika, hanem a szeretetteljes együttlét. Napjainkban a legtöbb embernek mégis át kell billennie azon a görcsös akaráson, hogy „Hogyan kell ezt jól csinálnom?”. A babamasszázs tanfolyamon közösen fogjuk megmasszírozni a saját gyermekünket, s megtapasztalni, az érintésben és az illóolajokban rejlő örök bölcsességet, és együttes hatalmát.

A tanfolyam felépítése:
A tanfolyam során öt alkalommal találkozunk. Minden alkalom azonos módon épül fel, elméleti és gyakorlati oktatásból.

Az elméleti oktatási részekben az alábbi témaköröket beszéljük át röviden:

1.) Az érintés hatalma
2.) Érzékek kialakulása, szerepe, jelentősége 0-7 éves korig. A tapintás, és az életérzék kialakulása és jelentősége. A masszázs során különböző természetes anyagokkal is játszunk, mint selyem, gyapjú, len- és kendervászon.
3.) A saját mozgás és egyensúly érzék kialakulása jelentősége. Egyensúly játékokat kötünk össze a masszázzsal.
4.) Az illóolajokról általában (mi a minőségi illóolaj jellemzője, mire vigyázzunk a vásárláskor)
5.) Az öt legfontosabb illóolaj a babamasszázsnál (levendula, mandarin, kamilla, majoránna, pálmarózsa).

Mire hat, mit fejleszt ez a fajta masszázs?
A babamasszázs során terápiás minőségű olajokat használunk.
A hatóanyaguktól függően ezek az olajok lehetnek nyugtató, immunerősítő, gyulladáscsökkentő stb hatóanyag tartalmúak. Olyan olajat választunk minden babának amit az adott helyzet, baba, megkíván. Minden alkalommal személyre szabottan készítjük el a babáknak a számukra legmegfelelőbb illóolaj keveréket. Ezzel a keverékkel masszírozza be az anyuka a babáját, s ha marad még olaj azt hazaviheti.

A masszázs maga- az illóolajokon túl- fejleszti az első hét életévben kialakuló, fontos érzékeket, mint a tapintás, egyensúly érzék, saját mozgás érzék, életérzék. A fenti érzékek megfelelő fejeltsége az iskolaérettség alapja.

Mennyi ideig tart egy alkalom?
Az elméleti képzés fél órát vesz igénybe, majd következik egy húsz perces babamasszázs. Az előkészületek és a befejezés (öltözés, vetkőzés, pelenkázás, szoptatás, stb.) további 20-30 percet vehetnek igénybe. Egy alkalom így MAXIMUM 1,5 órát tart.

Mit hozz magaddal?
Babatakarót, amin a masszázst végzed. Kérlek, ha teheted, természetes anyagot válassz – gyapjút, selymet. Kerüld a műanyagokat, mint a polifoam. A masszázshoz alkalmazott olajokat a helyszínen megkapod, így olajt NE HOZZ!

Hozzam-e a babámat?
A babamasszázs célja a meghitt együttlét, nyugalom, biztonság megteremtése, erősítése. Ha számotokra ezeket az érzéseket, élményeket az adja, hogy a babád a napi ritmusból nem kizökkentve, az otthon nyugalmában, a megszokott környezetében van, akkor kérlek, gyere egyedül. Itt próbababán megtanulhatod, otthon alkalmazhatod a babamasszázst. Ha viszont úgy érzed, hogy a Ti utatok az együttlét, akkor gyertek közösen, s a tanfolyam során, a kisbabádon gyakorolhatod a masszázs menetét.

Milyen idős babával lehet részt venni a tanfolyamon?
Ha úgy érzed, már készen állsz arra, hogy akár a babáddal, akár egyedül elgyere, szeretettel várlak. A felső korhatárt az szabja meg, hogy babád mennyire nyugodt; ha már készen áll felfedezni a világot, nem biztos, hogy jól tudtok együtt lenni egy 1,5 órás tanfolyamon, ahol Te figyelni szeretnél, ő viszont a világot felfedezni. Mérlegeld ezeket a szempontokat és dönts szíved szerint.

Hány éves korig alkalmazható a masszázs?
A masszázst érdemes már babakorban elkezdeni, de nagyobb gyermeken is alkalmazható.

A tanfolyam ára:
Az öt alkalmas tanfolyam ára 12.000.- Ft, ha egyben kifizeted,

ha alkalmanként fizetsz, akkor 3.000.- Ft/alkalom.

Kapcsolat:
Ha bármilyen kérdésed van, fordulj hozzám bizalommal a
pappkomaromi.judit@gmail.com e-mail címen (tárgyként kérlek a BABAMASSZÁZS szót írd be) illetve a
06-70-3279778 telefonszámon.

Várlak nagy szeretettel: judit-babamasszazs2

Papp Komáromi Judit

ABOUT AUTHOR