Bowen technika, Theta Healing, EFT, Polgár Ágnes Aneilatól

Bowen technika

A harmónia az Univerzum alaprezgése, amelynek tartós megélésére, fenntartására vágyik testünk, lelkünk. A test a lélek tükörképe, amely fájdalmaival, tüneteivel mutatja nekünk az utat. Elsődlegesen a lelkünk a változás kulcsa. Konfliktusainknál egy energetikai blokk keletkezik az agyban és a testben is.

A Bowen-kezelés lényege, hogy a test különböző részein elvégzett speciális mozdulatokkal újrahangolja az agyban kikapcsolt vagy rosszul működő idegpályákat, feszültségmentesít, s enyhülést ad.

A Bowen technika nem származtatható más módszerekből, nem is hasonló semmilyen más fizikai közérzetjavításhoz, mégis a világ egyik leghatékonyabb lazítási, relaxációs technikája, amely a múlt században, Thomas Bowennek köszönhetően, az ausztrál egészségügyi rendszer szerves részévé vált.

Kiválóan alkalmas ellazulásra és feltöltődésre és jól alkalmazható akut és akár hosszú évek óta fennálló krónikus állapotok esetén is. Nálunk még szinte új fogalom a test kezelését illetően.

A test homeopátiájának is nevezik, mert a testi – lelki egyensúlyt képes visszaállítani az öngyógyulást elindító programok bekapcsolásával. Van úgy, hogy ehhez nem kell külső segítség, ám van, hogy a szervezet már oly régóta küzd, s rendszeresen újrasérül, hogy gyorsan meghálálja a gyengéd gondoskodást.

A Bowen technika által adott információs impulzusok során a test helyreállít, fizikai és lelki szinten is gyógyul.

Az elmozdult csontok maguktól a helyükre kerülnek, megszűnnek az izmok feszültségei, és helyreáll a normális nyirokkeringés, a meridiánok azonnali javulást mutatnak. Alkalmazása során a kötőszövet feszülése oldódik.

Mi is az a kötőszövet? Testünk azon szövete, amely támogatja és összeköti a belső szerveket, hozzájárul a csontképzéshez, építi az érfalakat, az izmokat a csontokhoz köti, és sérülés esetén pótolja a más típusú szöveteket, fizikailag egyben tartja a testet. A harmónia, az egyensúly állapotában úgy lehetne elképzelni, mint egy kifeszített sátorponyvát. Ám akár fizikai, akár lelki sérülés ér minket, annak lenyomata a kötőszövetben is megmarad, s a sátor megroggyan, húzás és feszültség blokkok keletkeznek benne. A test mindig egyensúlyra és tehermentesítésre törekszik. Így lehetséges az, hogy egy régi sérülés, kínzó fájdalmakat okoz évek múltán egész más területen.

Ilyenkor nemcsak az izmok kerülnek fokozott terhelés alá, hanem a belső szerveink is igyekeznek úgy módosítani funkciójukat, hogy az a túlélésünket szolgálja. Amikor a lelki harmóniát újra elérjük a megnyugvás vagy konfliktusoldás által, akkor testünk is szeretne visszarendeződni, ám ott van a kötőszövet, melynek feszültsége ezt nem mindig engedi.

A Bowen technika gyengéd, kötőszöveti kezeléssel oldja a mozgásszervi, belgyógyászati, sebészeti, idegrendszeri és pszichoszomatikus problémákat. Kortól függetlenül alkalmazható a terhes- és csecsemőgondozásban, sportsérüléseknél, műtéti rehabilitációkban, és az idősgondozásban is. Egy  tiszteletteljes, minimalista,  manipulációktól és a test erőszakos befolyásolásától mentes manuál technika.

Bowen kezelés

A kezelést egy állapotfelmérő beszélgetés, konzultáció előzi meg.

A kezelés ideje alatt Ön egy masszázságyon fekszik, nyugodtan, a lehető legkényelmesebb helyzetben a hasán és/vagy a hátán. Ha nem tud feküdni, mert pl. várandós vagy más speciális fizikai állapota van, akkor széken ül. A kezeléshez célszerű lezser, puha, nem feszes ruhába öltözni.

A kezelés a test meghatározott pontjain történik. Speciális izom- és kötőszöveti fogások sorozatából áll, amely képes a testi-lelki problémák és sérülések pozitív befolyásolására. A mozdulatok a lágy kötőszövetek felszíni mélységében történnek, gyengéden, fájdalommentesen.

A bőrfelszínen, vagy vékony ruharétegen keresztül alkalmazott precíz fogásokat szünet követi. Ezalatt a test időt kap arra, hogy a technika által keltett ingereket és az azokra adott testi válaszokat az agy feldolgozza, és beintegrálja, s csak ezután jöhet a következő fogás. A módszer csendet és nyugalmat igényel.

Az adott kezelés során alkalmazott fogások száma is változó, így a kezelések időtartama 20-45 perc között váltakozik.

Tom Bowen filozófiája szerint a test önmaga legjobb doktora. Nem kórképekre, hanem az egész emberre fókuszálunk. Nem kezelünk betegségeket, hanem feszültségállapotokat közömbösítünk a testben.

Mottónk: “a kevesebb több”, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy minél nagyobb a probléma, annál kevesebb fogást alkalmazunk. Ennek oka, hogy ne terheljük le a szervezetet egyszerre túl sok információval, hagyjuk hogy fokozatosan integrálja magába az utasításokat. Türelem, tolerancia, tiszteletteljes figyelem…hagyjuk, hogy a testünk tegye a dolgát.

A teljes ellazulás és az energia-áramlás helyreállítása után a szervezet képes újrarendeződni, azaz visszaállítani önmagában az egészség természetes állapotát.

A kezelések közt 5-10 nap a javasolt szünet. Ez idő alatt a test folytatja az újrarendeződést, ezért gyakran néhány alkalom is elegendő az eredmény eléréséhez.

A Bowen technika kiválóan alkalmas egyszerűen ellazulásra és feltöltődésre, de ugyanolyan jól alkalmazható akut és akár hosszú évek óta fennálló krónikus állapotok esetén is.

Sokat képeztem magam önismereti, relaxációs és konfliktus oldó technikákban. Elsajátítottam és folyamatosan gyakorlom az EFT-t (Érzelmi Felszabadítási Technika), abból is ma már a Faster EFT-t valamint a Theta Healing technikát, mint csodálatos lelki, oldó gyakorlatotokat, s lelkesen tanítom, hogy a világ rezgéselven működik, s ha bennem béke van, a világomban is az van.

Megismerkedtem az újmedicina (GNM) alaptörvényeivel, megértettem, hogy a betegségeknek biológiai értelme, célja, rendeltetése van, amely a túlélésünket szolgálja. Tudom, hogy a lélek-agy-szerv hármasságában a lélek, a szív érzelme a kulcs.

Várlak szeretettel az Atlantiszban!

Polgár Ágnes Aneila

Telefon: +36-20-5460222

www.abowen.hu

 

ABOUT AUTHOR