Házy Tamás

Házy Tamás

Elérhetőségeim:

Telefon: +36-70-336-1051

Email: tamashazy1@gmail.com

Dorn terápia

Sok embernél a napi rutin végzése, a munkahelyi stressz, az esetleges irodai sok-sok ülés a számítógép előtt, együtt jár a derék, hát fájdalmával. Ezek a problémák nem kell, hogy megkeserítsék életünket. Bár sok lehetőség van csontjaink, izmaink egészségének megőrzésére, visszaállítására, véleményem szerint a Dorn terápia az egyik leghatékonyabb gerincterápiás eljárás. Mint manuális terápia, igen nagy hangsúlyt fektet a test, különösképp a gerinc strukturális egységére. Sokan felteszik azt a kérdést, hogy miért? Mert mérhető. Akár a panaszok csökkenésével-elmúlásával, akár a klasszikus gyógyászatban használt mérési eljárásokkal.

Tanulmányaim során, melyeket a sport és terápiás képzésekben, Semmelweis Egyetemen és a Testnevelési Egyetemen végeztem, kialakult az a meggyőződésem, hogy sikeres kezelés csak úgy érhető el, ha páciens és terapeuta közösen dolgozik.

Dorn terápia bemutatása:

A gerinc megbetegedésinek egyik leghatékonyabb kezelése, melynek alapjait a német Dieter Dorn dolgozta ki. Ezzel a speciális manuális terápiával a terapeuta a csigolyák ízületeinek és egyéb ízületeknek az elváltozásait korrigálja. Ez egy „lágy” korrekciós technika, mely mobilizációval, nyomáspontok alkalmazásával oldja a meglévő izomblokkokat, segíti a helyes pozíciók, a szimmetrikus struktúrák visszaállítását. Az eljárás fő területe a gerinc, és annak ízületei, de ezen felül nem hagyható ki a többi kis és nagyízület sem a kezelésből, vizsgálatból.

A testtartásért felelős izmainkat a jelen korban nem tudjuk, alkalmanként nincs lehetőségünk helyesen használni. Emiatt egyes izmaink képtelenek ellátni funkciójukat. Felborul a testtartásért felelős izmok egyensúlya, s a gerinc olyan részeire is kerül terhelés, amelyek nem erre lettek kitalálva.

Életmódunk, munkavégzésünk, használati tárgyaink sajnos sokszor nem a testünk legfőbb barátai. Bármennyire is „jól megtervezett” felépítésünk van – mint mindennek -, karbantartás is szükséges alkalmanként. Ennek egyik jelzőfaktora sokszor sajnos a fájdalom. Ennek csökkentésére, megszüntetésének az egyik legkézenfekvőbb lehetősége a strukturális viszonyok javítása. Testünkben elmondható, hogy szinte minden-mindennel összefügg, így a terápia nem „találomra”, megszokott rutin szerint zajlik. Minden korrekció csak okkal történik, vizsgálat alapján. Eközben a páciensnek végig mozgásokat, gyakorlatokat kell végeznie, melyek közben történnek a korrekciók. Első alkalommal szükséges egy elbeszélgetés, a problémák feltérképezése. Ilyenkor célszerű elhozni esetleges korábbi orvosi szakvéleményeket.

Mire számíthat aki eljön?

  • A terápia folyamatos kommunikációval történik.
  • Normál esetben 1-2 alkalom nagymértékű javulást eredményez. Nincs szükség folyamatos kezelésekre.
  • A legkritikusabb területekre otthoni „önkorrekciós” gyakorlatok elsajátítása is megtörténik, mintegy gyors segítségként egy nehéz nap végére. Így a kezelés még komplexebbé válik.

Hogy mi lehet egy eredményes terápia végeredménye? Szubjektív érzésekben a kellemetlen érzések, fájdalmak csökkenése, mely sokszor már azonnal jelentkezik, egy érzet, hogy jobban el tudjuk fordítani fejünket egy útkereszteződésben, de a strukturális változások gyakran akár egy tükörrel, mérőszalaggal is mérhetőek.

A terápiához mindenképp javaslok egy laza, könnyű öltözetet.

Árak:

Dorn terápia elso alkalom: 7.000.- Ft Kb. 70-90 perc

Dorn terápia 2. alkalomtòl: 6.000.- Ft Kb. 50-60 perc

Dorn terápia Breuss masszázzsal: 9.000.- Ft Kb. 80-120 perc

 

Várom szeretettel: Házy Tamás

 

Vissza