Hennafestés Józsa Anditól

Hegedűs Gyöngyvér hennafestő művész, Atlantisz Életmód Központban tartott tanfolyamán tanulhattam meg a hennafestés művészetét. Nagyon szeretek alkotni, szeretem ahogyan megszületik kezem alatt a minta.

A hennafestést kérheted alkalmakra (esküvő, szalagavató, szülinap…), kismamák pocakra, vagy csak úgy, mert tetszik és megérdemled :)

A hennaminta 7-10 napig látható a bőrödön.

festés közben

Ha szeretnél csemegézni az eddigi festéseim között, itt megteheted:

https://hennandy.wixsite.com/hennandy

Ha kedvet kaptál egy gyönyörűséges hennára, keress meg bátran!

Várlak szeretettel:

Hennandy

időpont egyeztetés:

+36-20-9721155

email: hennandy70@gmail.com

 

Néhány gondolat a hennáról:

Biztosan láttad már strandokon, rendezvényeken a hennásokat és gyönyörű műveiket, de tudod miből készül a hennapaszta? és hogy miért marad 10-15 napig a kezeden a minta?
A henna növény egy narancs-vörös-barnás pigmentet tartalmazó cserje. Ha a hennaleveleket összezúzzák, és savas közegbe kerülnek (például a hennapaszta összetevői által), megszínezik a fehérje (protein) tartalmú anyagokat. Ezt az anyagot alkalmazzuk a bőr és haj színezésére több, mint 5000 éve.
A hennafestés során a bőr felső sejtrétegeit festi meg a hennanövényben található, színező hatással bíró vegyület, a Lawsone. A festett minta színe először narancssárga lesz, majd fokozatosan bebarnul. Végleges színét körülbelül a festéstől számított 24-36 óra múlva éri el. Ez a szín fokozatosan halványodni fog a minta életének 4. napjától. Eltávolítani nem lehet, meg kell várni, hogy magától lekopjon. Az élettartama a bőrön sok mindentől függ de egy hetet garantálni lehet.
A hennapaszta zöldes-barnás árnyalatú fogkrém sűrűségű krémes valami, amit un. hennatölcsérrel visznek fel a bőrre.
A hennapaszta összetevői teljesen természetesek: cukor, citromlé, a hennapor valamint 100%-os illóolajok.
Levendula, cajeput és niaouli olajat használnak, ezek az olajok teljesen természetesek, gombaölő, baktériumölő és fertőtlenítő hatásúak.
A levendulaolaj illata helyreállítja a lelki egyensúlyt. Eloszlatja a depressziót, a félelmeket, segít az álmatlanság, a túlérzékenység, a mélabú, az idegesség és a feszültségek felszámolásában. Erősíti az idegrendszert. Lecsillapítja az elmét, lazít, és támogatja a testi-lelki jó közérzet fenntartását.

(az írás, Hegedűs Gyöngyvértől származik)

ABOUT AUTHOR