Hordozási tanácsadás

Kovács Andi vagyok, Dunakeszin élek férjemmel és két kisgyermekemmel. Korábban középiskolai tanárként dolgoztam. 2011-ben azonban nagyot fordult velem a világ, édesanya lettem. Olyan témákkal, elvekkel, emberekkel ismerkedtem meg a babázás kapcsán, amik/akik óriási hatással voltak rám, és nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy igazán kerek legyen a világ …  a mi világunk legalábbis:)

A babahordozás eleinte csak praktikus megoldásnak, és valami nagyon fincsi dolognak tűnt, ami már első látásra vonzott. A szép kendők, a baba közelsége – miközben a két kezem szabad marad -, a hordozós anyukák arcán a mosoly, mind-mind csábító volt. Még a várandósságom alatt elsajátítottam egy-két alapkötést, majd megszületett kisfiam, és belevetettük magunkat a hordozásba. Többé már nem volt menekvés. Menthetetlenül beleszerettünk mindketten a testünket-lelkünket melengető, ölelő együttlétbe. A kisbabámmal való szoros testkontaktus pedig olyan energiával és magabiztossággal töltött el, hogy úgy éreztem bármire képes vagyok, mindent megoldok, amitől kezdő anyukaként addig tartottam. Csodás indulás volt ez mindkettőnk számára, elmondhatatlanul hálás vagyok, hogy így történhetett.

A hordozási tanácsadó szakma csínját-bínját 2012-ben a hordozo.hu-nál tanultam ki, azóta segítek a családoknak, hogy megtalálják a nekik leginkább megfelelő hordozóeszközt, valamint hordozási módot. Tanácsadás és oktatás mellett a Dunakanyar Babahordozó Klub szervezésével is foglalkozom, mert szeretném, hogy minél több édesanya, édesapa, nagyszülő és kisbaba részesülhessen a hordozás csodájában.

Örömmel segítek Neked is, ha Hordozási tanácsadó Andi

…szeretnéd megtudni, miért az a legjobb döntés, hogy hordozod kisbabád
…érdekel hogyan hat ez testi, lelki, szociális fejlődésére.
…van hordozókendőd, de fogalmad sincs mit kezdj vele.
…hordoznál, de nem tudod mikortól, miben, hogyan, mennyit?
…hordozóeszközt vennél, és segítségre van szükséged a választásban.
…hordozol, de nem találod kényelmesnek (nyom, húz, vág, nehéz). Nem kell, hogy ezt érezd!
…eddig elöl hordoztál, de most szívesen csípőre vagy hátra vennéd babádat.
…pontosítanád technikádat.
…kaptál / vettél egy hordozóeszközt, de nem tudod alkalmas-e az ortopédiailag helyes hordozásra.
…kételyeid, kérdéseid vannak hordozós témában.
…hordozóeszközt szeretnél kölcsönözni, hogy gyakorlatban is kipróbáljátok mi a legmegfelelőbb számotokra (szövött vagy rugalmas kendő, karikás kendő, mei-tai, csatos, félcsatos?!).

Látogass el honlapomra, ha szeretnél többet megtudni a babahordozásról és a kötődő nevelésről:

www.hordozvakerekavilag.com  és   www.hordozoklub.hu

vagy keress elérhetőségeim egyikén:

Kovács Andi

andilamm81@gmail.com

+36-70-339-9430

 

ABOUT AUTHOR