Kismama jóga és baba-mama jóga Csaba Judittal

Kedves Kismamák és Babák!

Csaba Judit vagyok, biológus, kismama és babás jógaoktató, leendő perinatális szaktanácsadó és dúla.
Egyetemi tanulmányaimat a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Karán végeztem, ahol biológusként megismerkedtem az anatómia és a hormonális rendszer lenyűgöző világával.

Első gyermekem születésekor egy csodálatos, probléma mentes várandósság után, komplikációk következtében  sajnos hosszabb időt kényszerültünk kórházban tölteni. Ezalatt a tíz hét alatt több kórházban és anyaszállón is megfordultunk, és alkalmam nyílt nagyon sok várandós, vagy éppen frissen szült anyukával megismerkedni, elbeszélgetni. Hálás vagyok nekik, hogy megismerhettem a történeteiket! Ez az élmény ébresztett rá, mennyire meghatározó a szülés-születés körüli időszak az ember életében és mennyire fontosak az ehhez az időszakhoz kapcsolódó segítők, akikhez szükség esetén fordulni lehet.

Innentől tudtam, hogy ez az én utam: szeretnék segíteni abban, hogy minden nő, minden gyermek, minden család a lehető legszebben élhesse át a várandósság és a szülés-születés csodáját.

2015-ben végeztem el a Birthlight Kismama és Babás Jóga oktatói, nemzetközileg akkreditált képzést. Ennek során nem csupán a jóga területén mélyíthettem el tudásomat, de lehetőségem nyílt olyan szülés-születés körül tevékenykedő segítő foglalkozású szakemberektől is tanulni, mint pl. szülész-nőgyógyász szakorvos, szülésznő, természetgyógyász, dúla, védőnő, szoptatási szakértő, babamasszőr, pszichológus, logopédus, hordozási tanácsadó, stb. így sokrétű tudásra tehettem szert.

Mivel úgy éreztem, szeretném még jobban elmélyíteni tudásomat, hogy pontosabb, személyre szabottabb segítséget nyújthassak a hozzám forduló kismamáknak, ezért 2016-ban elkezdtem az ELTE Perinatális szaktanácsadói szakán posztgraduális tanulmányaimat, melyeket jelenleg is folytatok. Emellett biológiai szaktudásomat is igyekszem a szülés-születés témaköréhez szorosan kapcsolódó területeken elmélyíteni (embriológia, genetika, hormonális szabályozás, stb.).

Véleményem szerint a várandósság és a szülés-születés időszaka olyan terület, ahol sohasem lehet „túl sokat” tudni, ezért minden lehetséges alkalmat megragadok a fejlődésre.

Jógaóráim, szülésfelkészítő-, kismama-, és baba-mama foglalkozásaim során igyekszem a megszerzett tudást hasznosítani, és átadni minden hozzám forduló kismamának (a lehetőségekhez mérten személyre szabottan).

„Béke, szeretet, harmónia: kezdje így a gyermek az életét!”

Mindenkit várok szeretettel! Judit

Bővebb információ és bejelentkezés:

Tel.: +36-30/394-4346

e-mail: jomama.jobaba@gmail.com

facebook: https://www.facebook.com/joamamanakjoababanak/

ABOUT AUTHOR