Muzic meditation healing hangfürdő Takó Csillával

A rezgésterápia az energiagyógyászat egy fajtája. A hangrezgés-terápiát a komplementer medicinák közé sorolják. Ez egy holisztikus szemléletű, alternatív gyógymód. Úgy is mondhatnánk szelíd gyógymód, egy szelíd megoldás a test-lélek-szellem harmóniájának visszaállítására, behangolására, blokkok oldására, gyógyulási folyamatok beindítására.

Gyógyászati szempontból azok a hangok, akkordok és harmóniák, amelyek nekünk megfelelően rezegnek, pozitív hatással vannak egész lényünkre, fizikai és energiatestünkre, csakráinkra. Köztudott, hogy minden csakra kapcsolódik egy hanghoz. Bizonyos eszközök felhasználhatók az egész csakrarendszer energetizálására és újra egyensúlyozására; a gong, a hangtálak és más intuitív hangszerek különösen erőteljes gyógyító eszközök.

Célom:
********
Az egyéni és csoportos hangfürdők alkalmával olyan lehetőséget, olyan atmoszférát teremteni az emberek számára, ahol megszabadulhatnak a napi stressztől, negatív blokkoktól, ahol megpihenhetnek és újra harmóniába kerülhetnek önmagukkal. Megtapasztalhatják és átélhetik a belső béke, és szeretet állapotát. Ahol testük-lelkük és szellemük is egyszerre gyógyulhat és szabadulhat meg terheitől, ahol szó szerint áthangolódhat minden egyes sejtjük.

A gongok, hangtálak és egyéb intuitív hangszerek célzott felhasználása a mindennapokban egy fantasztikus lehetőség az egészség megőrzésére és visszaállítására egyaránt. Javaslom mindenkinek feltétlen szerezzen róla saját tapasztalatot.

Kényelmes fekvő, vagy ülő helyzetben elhelyezkedve semmi mást nem kell tenni, mint beengedni a hangok varázslatos rezgését, és megtapasztalni, ahogy azok nyugtatnak, gyógyítanak, feltöltenek, regenerálnak.

Érdemes a hangfürdőre valamilyen fókusszal érkezni, amely lehet akár valaminek/valakinek az elengedése, valamitől való megtisztulás, vagy vágyak, tervek elérése.A hangfürdő során teljes szabadságot kapsz, le lehet feküdni, lehet aludni, felülni és meditálni, attól függően, hogy éppen mi az, ami számodra a lehető legkényelmesebb és legkellemesebb.

A hangfürdő 8 éves kortól gyermekek is látogathatják szülői felügyelettel.

Részvételi díj: 2.000 Ft/fő
gyermekeknek 8-14 éves korig ingyenes 14-18 éves korig 1.000 Ft/fő

A férőhely korlátozott így a jelentkezéseket kérjük e-mailen szelidmegoldasok@gmail.com vagy a +36-30/750-9035-ös telefonon tegyék meg.

Várok minden kedves érdeklődőt szeretettel!

Takó Csilla

Hangrezgés-terápia

EGYÉNI és CSOPORTOS kezelések, hangfürdők

A hangrezgés-terápiával képesek vagyunk „alpha”, „théta” és „delta” hullámokat gerjeszteni az agyban. Az „alpha” hullámok (8-14 Hz) mély relaxált állapotot idéznek elő. A „théta” hullámok (4-8 Hz) közel azonosak a Föld forgási sebességével (7,49 Hz), valamint a DNS rezonanciájával. Amikor egy hullámhosszon vagyunk, vagyis összhangban vagyunk a Földdel, “ősbizalmi”, abszolút nyugalmi állapotba kerülünk. A „delta” hullámok (0-4 Hz) hatására energiáink átrendeződnek.

Fontos a test, a szellem, és a lélek harmóniája, azaz ha a test energiamezejében keletkezett blokkokat oldjuk, öngyógyító folyamatokat indítunk be. Energetikai szempontból a magasabb tudatminőségnek, a szeretetnek nevezett érzelemnek az ápolása erősíti kapcsolatunkat a valósággal. A szeretet harmonikus mezőt hoz létre, amely szétáramlik a test sejtjeiben. A hangterápia az ismétlések eredményeként segít megtapasztalni a belső békét, harmóniát, felerősíti a szervezet öngyógyító képességét, segít energiát gyűjteni a hétköznapi feladatokhoz.

Fontosabb hatásai:

Megelőzésre

 • Egészség megőrzése, karbantartása
 • Energetikai rendszer harmonizálása, blokkoldás
 • Csakra-rendszer tisztítása, harmonizálása
 • Lazítás, feszültség oldás, relaxált állapot elérése

Betegségek, elváltozások

 • Fájdalom csillapítása
 • Gyógyulás folyamatának támogatása, felgyorsítása
 • Méregtelenítés
 • Preventív nyirokmasszázs, nyirokpangás és ödéma kezelése

Rehabilitáció

 • Fizikai jellegű elváltozások, sérülések rehabilitációjának hatékony kiegészítője

Konkrét esetekben pl.

 •   Minden stressz okozta feszültség és probléma oldása
 •   Pszichoszomatikus betegségek megelőzése és kezelése
 •   Háti és deréktáji fájdalmak fellazítása és megszüntetése
 •   Nyaki és vállizomzat lazítása, fejfájás megszüntetése
 •   Az emésztés szabályozása, alhasi görcsök oldása
 •   Vérkeringés javítás, energia blokkok oldása
 •   Öngyógyító folyamatok beindítása, immunrendszer erősítése
 •   A légzés javítása és mélyítése, koncentráció javítása
 •   Szorongásos állapot, alvászavar megszüntetése
 •   Továbbiakban alkalmazható gyerekeknél: tanulási nehézségek  esetén, hiperaktivitásnál, koncentrációs, és alvási problémáknál

Nem alkalmazható:

 • Epilepszia
 • Beépített szívritmus szabályozó
 • Akut gyulladás
 • Terhesség első 3 hónapjában

 

Előnyei:

 • Fájdalommentes
 • Kortól nemtől függetlenül alkalmazható
 • Hatékony a prevencióban (megelőzésben), orvosi kezelések és egyéb más terápiás módszerek kiegészítésében, gyógyulási folyamatok felgyorsításában, rehabilitáció esetén

 

Szeretettel várom stressz-oldó, harmonizáló, testet lelket megnyugtató, egészségmegőrző, gyógyulást támogató hangterápiás kezelésekre.

 

BEJELENTKEZÉS: +36-30/750-9035

(Tevékenységeimről bővebben az alábbi oldalon tájékozódhat: Szelíd Megoldások & Komplementer Medicina  http://szelidmegoldasok.blogspot.hu)

Hangrezgés-terápiáról bővebben:

A buddhista gyógyító szerzetesek évszázadok óta használják a tibeti hangtálakat. Indiában, Tibetben, egyes afrikai, amerikai törzseknél természetes az egészség hangok révén történő megőrzése. A tibeti hangtálak gazdagok felhangokban. Képesek „alpha”, „théta” és „delta” hullámokat gerjeszteni az agyban. Az „alpha” hullámok (8-14 Hz) mély meditációs állapotot idéznek elő. A „théta” hullámok (4-8 Hz) közel azonosak a Föld forgási sebességével (7,49 Hz), valamint a DNS rezonanciájával. Amikor egy hullámhosszon vagyunk, vagyis összhangban vagyunk a Földdel, “ősbizalmi”, abszolút nyugalmi állapotba kerülünk. A „delta” hullámok (0-4 Hz) hatására energiáink átrendeződnek. Ez előidézheti a  „testnélküliség” érzését. A test határainak megszűnésével megtapasztalhatjuk az univerzális Egységet. A békét.

 

A hangtálak 12 féle fémből készülnek, amelyek megfelelnek a 12 bolygónak, a 12 arkánumnak, és önmagukban is rendelkeznek rezgéstartománnyal. A rezgés elsősorban a testünkben található rendkívül jó éltető és közvetítő közegen, a vízen keresztül hat. Tisztít, egyensúlyt teremt, életerővel tölt fel, és nagyon erőteljes öngyógyító folyamatokat indít el. 

 

Masaru Emoto japán kutató és szabadgondolkodó fényképfelvételek segítségével mutatja be a hangok hatását a vízre. Fotói a fagyás pillanatában ragadják meg a víz szerkezetének a látványát és megmutatják, milyen egyértelmű következményei vannak a hangoknak a vízkristályok kialakulására. Minden sejtnek megvan a maga rezgése. A testünk szerveit és szervrendszereit felépítő sejtek összetett hangvibrációt-frekvenciákat- bocsátanak ki, amelyek a többi sejt vibrációjával összefonódva létrehozzák a sejtek összhangzását. Az érzelmeknek is van hangjuk, vibrációjuk, hiszen ez többszintű jelenség, amelybe az agy idegrendszeri folyamatai is beletartoznak. A testünkben zajló hormonális változások is összefüggésben vannak az érzelmek változásával. Az érzelmek kihatnak a légzésre és a vér oxigénellátottságára, kémiai változásaira. Mindezek a változások egy bizonyos összhangzást hoznak létre. Ezeket érzékelni is lehet pl. a dühöt a mellkas felső tájékán, a bánatot a szívtájékon és a szem körül, stb. Az érzelmek sorozatos elfojtása fizikai tünetté alakul át. Amikor egy sejt megbetegszik, a hangtálak megszólaltatásával harmonizálhatjuk az alulrezonált energiákat, visszaállíthatjuk az eredeti állapotot.

 

Fontos a test, a szellem, és a lélek harmóniája, azaz ha a test energiamezejében keletkezett blokkokat oldjuk, öngyógyító folyamatokat indítunk be. Energetikai szempontból a magasabb tudatminőségnek, a szeretetnek nevezett érzelemnek az ápolása erősíti kapcsolatunkat a valósággal. A szeretet harmonikus mezőt hoz létre, amely szétáramlik a test sejtjeiben. A hangterápia az ismétlések eredményeként segít megtapasztalni a belső békét, harmóniát, felerősíti a szervezet öngyógyító képességét, segít energiát gyűjteni a hétköznapi feladatokhoz.

 

A hangtálak három szinten hatnak az emberre. Az első szint a fizikai test számára érzékelhető hatások, a hang és a rezgés. A következő szint a fizikai test energetikai rendszerét segíti. A test tisztulásán és az energetikai rendszerünk blokkjainak oldásán keresztül a hangtálak a spirituális síkot is megérintik. A hangtálak egyedülállóan széles rezgésspektruma kitisztítja a fizikai, mentális és érzelmi blokkokat, szabaddá téve a megnövekedett prána, az univerzális életenergia áramlását. A hangtálak megérintik énünket: harmóniát, békét teremtenek testünkben, lelkünkben. 


A hangmasszázs másik hatása, hogy a folyamatos felhangokban gazdag hangzás könnyen és gyorsan, bármilyen technika alkalmazása nélkül juttatja az agyat alfa, és théta hullámokkal rendelkező állapotba. Ez az alvás és ébrenlét közti nyugalmi állapot jótékonyan hat testi, lelki és szellemi működésünkre. Agyműködésünk kikapcsol minden készenléti, vagy stressz-állapotot. Megtörténik az elengedés, a teljes lazítás. A hangtálakból egyenletes ritmusban áramló hang és rezgés segíti a szerotonin és az endorfin felszabadítását, és folyamatos szétáramlását is. Boldogságérzet árad szét bennünk. Az érzelmek harmonizálása által a test is egészségesebb lesz. Ahogy jobb hangulatba kerülünk, ahogy oldódnak a félelmeink, úgy ez a lelkiállapot a testet és a lelket is egészségesebb működésre hangolja. Pozitív hatást gyakorol az izomtónusra, a pulzusra, a vérnyomásra. Ennek következtében az immunrendszer aktivizálódik és beindulnak a szervezet öngyógyító folyamatai. Más technikákkal kombinálva segíti a hozzáférést a sejtmemóriához, ezzel megnyitva az utat a betegségekben tárolt érzelmi stresszek oldásához, feldolgozását, elengedéséhez.

ABOUT AUTHOR